Fedtet hår | 5 tips til hvordan du undgår fedtet hår

 

Hvad kan du gøre ved fedtet hår? Tag magten over manken og kom det fedtede hår til livs. Læs med og bliv klogere på de hyppigste årsager til, hvorfor dine fedtede lokker lever i bedste velgående, og – vigtigst af alt – hvad du selv kan gøre for at bekæmpe fedtet hår – for det er bare ikke fedt!

Øv, du er knap trådt ud af bruseren og håret ser allerede sjasket ud! Har du hurtigt fedtet hår efter vask? Det er ikke fedt at have fedtet hår og hovedbund. Selvom fedtet hår for mange forbindes med dårlig hygiejne, er det ikke altid, at hygiejnen er synderen. 

Fedtet hår skyldes ikke nødvendigvis dårlig hygiejne

Du kan faktisk ikke undgå, at din hovedbund producerer fedt – eller talg, som det også kaldes. Hovedbunden bruger det til at give dit hår sin naturlige glans og holde dine lokker sunde, så de ikke knækker. Der er dog noget du selv kan gøre, for at minimere mængden af fedt, der produceres.

Vi har listet 5 ting op til dig, som oftest er årsag til fedtet hår.

1. Undgå at vaske dit hår for tit

 

Du gør det i den bedste mening, håret skal jo plejes og rengøres – og så kan du også vaske det dumme fedt ud. Men for hyppig hårvask er en af de mange skurke bag fedtet hår.

Det kan skabe en overproduktion af talg i din hovedbund, og så har vi balladen! Hvor mange hårvaske, der er passende, er individuelt og dermed noget, du må prøve dig frem med.

Og faktisk kan du vænne dig til at vaske dit hår mindre ofte. Men hav tålmodighed – også når det kribler allermest i dine fingre for at få lov til at vaske dit hår.

2. Brug lunkent vand, når du vasker dit hår

 

Varmt vand kan udtørre din hovedbund og dermed være endnu én af grundene til dit fedtede hår.

Derfor bør du sørge for ikke at skrue temperaturen op på max., når du vasker dit hår – selvom varme bade jo ER lækre!

3. Lad hårbørsten få et pusterum

 

Vi ved godt, at det føles fantastisk at lade børsten gnubbe hovedbunden og videre ud i lokkerne.

Og dine længder og spidser har da også gavn af at få noget af det sunde fedt, som din hovedbund producerer – og hovedbunden har tilmed godt af at komme af med lidt, så det ikke ophober sig. Her er særligt en børste med vildsvinehår eminent til at fordele de sunde olier fra din fedtede hovedbund.

Men du kan nemt komme til børste dit hår for meget, så din hovedbund begynder at overproducere fedt. Det handler derfor om at finde en sund balance med hårbørsten. Prøv dig frem, hvad der fungerer for dig. 

4. Spis dig til sundere hår

 

Du er, hvad du spiser! Det har du sikkert hørt masser af gange før. Og der er faktisk noget om snakken.

Det er nemlig ikke kun din krop, der har brug for en varieret og sund kost samt lækre vitaminer og mineraler – det har dit hår også!

Vi har skrevet et helt indlæg om vigtige vitaminer og mineraler til håret – og hvad de kan gøre for dit hår. Læs mere her og se, hvilke næringsstoffer dit hår har brug for.

 

5. Brug den rigtige shampoo

 

Vær opmærksom på, om du bruger en shampoo, der passer til din hårtype.

Her er shampooer med for meget pleje et stort no-go! For fedtet hår lader ikke de plejende ingredienser trænge ind i dit hår, da dit hår allerede er mættet af fedt.

Ingredienserne lægger sig i stedet uden på dit hår; og så ser dit hår jo bare endnu mere fedtet og sjasket ud!

 

Vitaminer til håret

Hårmode 20/21